wat verdient een advocaat?

Wat verdient nu eigenlijk een advocaat?

We hebben het allemaal wel een keer je raakt in een scheiding of je hebt te hard gereden, maar je komt er niet uit met het bedrijf of instelling. Je belt een advocaat op en je hoopt dat hij alles voor je kan gaan regelen, en in vele gevallen kan een goede advocaat ook zeker heel erg veel voor je betekenen en je de beste weg in helpen.

Maar de brandvraag bij vele is wat verdient nu eigenlijk een advocaat voor al zijn werkzaamheden? Wij hebben onderzoek gedaan en hebben goed gekeken wat nou eigen de normale salaris is voor een advocaat, dit legt uiteraard wel aan de soort van zaken die hij/zei doet en dit heeft zeker betrekking tot de bedragen die wij hier opnoemen.

Dit verdient een advocaat

Een normale standaard advocaat die gewoon de normale zaken regelt voor je, tijdens een scheiding of een verkeersovertreding verdienen € 42.856,60 Bruto per jaar en dus € 3.571,38 bruto per maand. Dit valt dus nog best wel mee als je ziet wat ze er allemaal voor moeten doen en vooral wat ze er allemaal wel niet voor moeten leren, enkel kunnen ze als . advocaat ook zeker doorgroeien naar grotere zaken waar de bedragen wel 2 a 3 keer hoger leggen dan bovenstaande bruto inkomsten.

Welke diploma’s heb ik nodig om advocaat te worden?

Om te beginnen als advocaat heb je best wel een hele lange weg te gaan mocht je er echt voor kunnen gaan, lang studeren en echt wel heel erg goed weten wat de Nederlandse regels en wetboeken zijn. Je moet minimaal bachelor Rechtsgeleerdheid en master Nederlands recht aan een Nederlandse universiteit hebben afgerond, pas dan maak je kans op een goede plek in deze branch.

Wat vooral super belangrijk is als je aan deze opleiding wilt beginnen dat je zeker weet wat je wilt en dat je er echt wel helemaal voor wilt gaan, het is niet zomaar afgerond sommige studeren al 12 jaar en elke jaar zou je toch moeten bijleren om scherp te blijven in de regels en wetgeving.

Lees ook: Wat verdient Rapper Sjors?
Lees ook: Wat verdient meisje Djamila?