Wat verdient een Cloud Engineer

Wat verdient een Cloud Engineer?

Wat verdient een Cloud Engineer? Dat is een hele mond vol; cloud engineer. Leuk op een feestje ook; wat doe je voor werk? Ik ben cloud engineer. Meer dan 90% van de mensen zal geen idee hebben waar jij het nu over hebt. En het klinkt ook nog best duur. Je ziet de mensen denken, jij verdient zeker goed als cloud engineer! Wat houdt het werk nu echt in? Cloud engineers voeren technische taken uit die verband houden met cloud computing. Werkzaamheden variëren van het ontwerpen van cloud software en -systemen tot het implementeren, beheren en onderhouden ervan.

 

Wat is cloud computing?

Heel simpel gezegd ontwikkel, test en implementeer je als cloud engineer infrastructuren om zo het fundament te leggen voor succesvolle Cloud-omgevingen. Microsoft heeft hier de volgende definitie voor: “cloud computing is het leveren van computing services (inclusief servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analyse functies en intelligentie) via internet (‘de cloud’) waarmee een snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen te behalen vallen.”

  • architectuur
  • softwareontwikkeling
  • veiligheid
  • systeembeheer
  • netwerkbeheer

De rol van cloud-engineer kan opgesplitst worden in specialistische functies. Kleinere bedrijven hebben die mogelijkheid niet en wijzen alle gerelateerde werkzaamheden aan één persoon toe. Hoe meer bedrijven naar de cloud verhuizen, hoe groter de behoefte aan cloud-engineers. 

Waar werken cloud engineers?

Met rap tempo verplaatsen bedrijven kritieke bedrijfsprocessen en applicaties naar openbare, private en hybride cloud-infrastructuren. De vraag naar ondersteuning van cloud engineers is dan ook groot. De grootste namen online als Amazon, Apple, Cisco, Deloitte, IBM, KPMG, Microsoft, Oracle en Salesforce investeren in de ontwikkeling van cloud diensten en -systemen. En dit drukt de vraag omhoog naar ieder type cloud engineer.

Opleidingen

Heb jij wel interesse om te verdienen als een cloud engineer? Wat moet je ervoor doen? Zijn er speciale opleidingen voor? Eigenlijk zijn er meerdere manieren om een carrière in dit werkveld te verkrijgen. Er zijn heel veel specifieke opleidingen maar een achtergrond in computerwetenschap of IT is vereist. Veel werkgevers eisen een bachelor in computerwetenschappen, techniek of ander gerelateerd vakgebied. Sommige bedrijven geven de voorkeur aan een master of science. Ook andere aanvullende certificeringen zijn misschien een vereiste. 

Cloud computing is op dit moment van schrijven zeker een van de meest besproken onderwerpen in IT. Dat komt omdat eigenlijk iedereen er wel mee in aanraking komt, in welk vakgebied dan ook. Ook is het een branche waarbij de kennis aan constante veranderingen onderhevig zijn dus zul je je kennis goed op peil moeten houden door middel van aanvullende trainingen en cursussen.

Loon cloud engineer

Een cloud engineer verdient in Nederlands rond de 43.000 euro per jaar. Dit komt gemiddeld neer op een loon van 3.550 bruto per maand. Maar net als in ieder beroep hangen deze bedragen ook af van je ervaring, je extra kennis, je inzet en de verworven kennis gedurende je carrière. Er zijn dan ook cloud engineers die meer dan 4000 euro bruto per maand verdienen.

Wil jij ook meer verdienen zonder heel veel meer te moeten werken?

Hier lees jij hoe je dat kunt doen met slechts 4 uurtjes werk per week!