wat verdient een huisarts

Wat verdient een huisarts? Bekijk nu wat een huisarts gemiddeld verdiend!

Wat verdient een huisarts? Voordat je huisarts wordt moet je eerst een flinke opleiding volgen maar dan ga je wel lekker verdienen. Op deze pagina een gemiddeld van wat een huisarts verdient.

wat verdient

Wat is een huisarts?

Een huisarts is een lokale dokter waar je naartoe kan als je iets mankeert, dit kan van alles zijn. Voor spoed kan je weer  terecht bij het ziekenhuis. Een huisarts geeft je vaak iets waarmee het verholpen wordt of stuurt je door naar iemand die je probleem kan oplossen.

Opleiding: 

Om huisarts te worden moet je in veel dingen gespecialiseerd worden, als iemand een klacht heeft moet je weten wat je hiermee moet doen en waar je de patient naartoe moet sturen. Je bent geen gerichte specialist in bijv. spieren, ogen, of tanden. Maar je moet wel weten wat de pijn of de klacht kan zijn en de patient doorsturen naar een specialist.

De Nederlandse opleiding begint met de opleiding geneeskunde. Deze bestaat uit 3 jaar bachelorfase en daarna nog de masterfase van nog eens 3 jaar. Als je de artsen examen behaald heb je de titel basisarts en kan worden begonnen met specialisatie tot huisarts, dit duurt ook 3 jaar.

Wat verdient een huisarts?

Als je eenmaal klaar bent met de opleiding kan je eindelijk beginnen als huisarts, en hier kan je best goed mee verdienen. Sommige beginnen zelf een praktijk, sommige werken als zelfstandige in een gedeelde praktijk met meerdere huisartsen, en sommige gaan werken voor een baas. Hieronder een gemiddelde salaris van een huisarts.

Een huisarts die zelfstandig is en een eigen praktijk heeft verdient gemiddeld tussen de € 90.000,- en € 100.000 bruto per jaar. De praktijk kosten zijn eraf maar er moet nog pensioen worden opgebouwd en belasting betaald worden.

Een huisarts in loondienst verdient gemiddeld tussen de € 4100,- en € 6000,- bruto per maand.

Al met al niet echt een slecht salaris!!

Tip om ook veel geld te verdienen

Ben je geen huisarts, maar wil je toch een mooi inkomen verdienen?

Klik dan op de knop hieronder om het verhaal van Jacko Meijaard te lezen en hoe hij op dit moment gemiddeld € 10.000 euro per maand verdient.

 

 

 

Lees ook:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wat verdient een huisarts? Bekijk nu wat een huisarts gemiddeld verdiend!”