Wat verdient een schoonmaker

Wat verdient een schoonmaker?

Wat verdient een Schoonmaker?Iemand die schoonmaken, opruimen en het op orde brengen van ruimtes als taak heeft word ook wel een schoonmaker genoemd. De meest voorkomende ruimtes waar de schoonmaker actief is binnen zijn functie zijn; openbare ruimten zoals scholen en kantoren. Binnen deze ruimtes is het namelijk erg belangrijk dat de vloeren gestofzuigd en gedweild worden en de toiletten netjes schoon zijn. Dit is een kleine greep van de taken van een schoonmaker. Een schoonmaker heeft erg veel taken tijdens het schoonhouden van een ruimte.
Een schoonmaker kan binnen zijn functie ook een specialisme hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stratenveger, een glazenwasser of een kamermeisje in een hotel. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook huishoudelijke hulpen binnen de thuiszorg. Wij richten ons nu op een professionele schoonmaker van openbare ruimte zoals kantoren of scholen.

 

Wat verdient een schoonmaker in loondienst?

Het startsalaris van een schoonmaker zonder ervaring bedraagt ongeveer € 1700,- bruto per maand. Wanneer we kijken naar het gemiddelde salaris word er gekeken naar een schoonmaker met enige ervaring. Door de ervaring gaat het bruto bedrag aanzienlijk omhoog. Het gemiddelde salaris ligt namelijk op ongeveer € 1950,- bruto per maand. Heb je meer dan tien jaar ervaring? Dan kan je rekenen op een salaris van ongeveer € 2200,- bruto per maand. Deze bedragen zijn exclusief vakantiegeld.

Wat verdient een ZZP-er in de schoonmaakbranche?

Wanneer je als ZZP-er actief bent in de schoonmaakbranche zal je merken dat de uurtarieven een stuk hoger liggen. Toch moet je jezelf hierdoor niet rijk rekenen. Als ZZP-er moet je namelijk rekening houden met vele extra kosten zoals bijvoorbeeld inkomstenbelasting, omzetbelasting, verzekeringen en materiaalkosten. Ook maakt een ZZP-er uren die niet te declareren zijn bij de klant. Denk bijvoorbeeld aan administratie, netwerken, acquisitie en overleg met eventueel personeel. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er op bepaalde momenten minder werk beschikbaar is waardoor je inkomsten erg variabel kunnen zijn.  Bij onze berekening gaan we uit van een fulltime werkweek met 40 declarabele uren.
Het gemiddelde uurloon van een ZZP schoonmaker is € 25,- exclusief BTW per uur. Dit zorgt bij een fulltime werkweek voor een inkomen van € 4.333,- exclusief BTW per maand en een jaarinkomen van € 47.000,- exclusief BTW.
Dit bedrag is de omzet. Over dit bedrag dien je nog omzet te betalen.

 • Bruto winst per jaar: € 47.000,- per jaar
  Kosten en afschrijvingen per jaar:   – € 17.160,- exclusief BTW per jaar
  —————–
  Winst uit onderneming:                       € 29.840,- exclusief BTW

De winst uit de onderneming is nog steeds niet het bedrag dat je netto overhoud als jaarinkomen.

 • Winst uit onderneming: € 29.840,- exclusief BTW
  MKB Vrijstelling ( max 46%)             –  €   177,- exclusief BTW
  ——————–

Belastbare winst per jaar:                    € 25.663,- exclusief BTW

Dit is nog steeds geen Netto winst, nu komt de belastingdienst zijn deel opeisen over jouw omzet.

 • Belastbare winst per jaar: € 25.663,- exclusief BTW

Inhoudingen per jaar:                         – € 10.983,-  ( Schijf 1 – 37,35 % + inkomensafhankelijke bijdrage ZVW )
Kortingen per jaar:                             + €  6.165,-    ( algemene heffingskorting, afbouw algemene heffingskorting, arbeidskorting )

——————
Netto per jaar:                                        € 20.845,- Exclusief vrijgestelde winst
€ 25.022,- Inclusief vrijgestelde winst

Best een leuk inkomen voor een relatief simpel beroep. Zelf ook meer geld verdienen?
Kijk eens bij onze cursussen online geld verdienen.