Wat verdient: Peter van der Vorst, de nieuwe baas van RTL?

Wie is Peter van der Vorst?

 

Peter van der Vorst is geboren op 28 oktober 1971 te Breda. Hij is getrouwd met zijn man en samen hebben ze in 2008 een zoon geadopteerd. Tot eind 2016 heeft hij het bedrijf Vorst Media gerund en diverse shows gepresenteerd.

Onder andere zal je hem kennen van: Showtime, RTL actueel, RTL Boulevard, Geen cent te makken ( niet van toepassing op Peter zelf ) Van der Vorst ziet sterren.
Wat doet Peter van der Vorst nu eigenlijk nog en wat verdient hij ermee?
Sinds de verkoop van zijn bedrijf heeft hij nog een beetje gepresenteerd en daarna werd hij gebeld door John de Mol, om als baas van RTL aan de slag te gaan. Programma baas wel te verstaan. Daarmee is hij dus nu verantwoordelijk voor de taken die Erland Galjaard eerder deed.
Met deze functie verdient hij ongeveer een 400.000 euro op jaarbasis.

Hoeveel is Peter eigenlijk waard?

Na de verkoop van zijn onderneming vertoonde de holding: Vorstelijke Zaken BV een vermogen van 4,9 Miljoen euro. Binnen een jaar daalde dit naar “slechts” 1 Miljoen euro. Maar verdampt is zijn geld zeker niet. We kunnen met zekerheid stellen dat hij zijn woning in Abcoude met een waarde van € 2,35 miljoen zonder hypotheek heeft kunnen kopen. Helemaal zonder inkomen kan hij helaas voor hem nog niet. Dat zal ook de reden zijn geweest dat hij is ingegaan op het aanbod om directeur te worden bij RTL.

Andere topverdieners in de media:
Natuurlijk zijn er meer topverdieners in de media.
Zo heeft de vrouw van voormalig RTL baas Erland Galjaard een salaris van € 1,1 miljoen op jaarbasis. We hebben het dan natuurlijk over Wendy van Dijk.
Haar collega Linda de Mol is naar verluid de vrouwelijke TV ster met het hoogste inkomen, precieze cijfers zijn niet openbaargemaakt maar haar vermogen ligt volgens de stukken van haar BV op een kleine 34 Miljoen Euro.

Jaarlijks inkomen van enkele tv persoonlijkheden:
Matthijs van Nieuwkerk verdient € 580.000,- per jaar
Albert Verlinde verdient een mooie € 900.000,- op jaar basis
Gerard Joling moet het doen met € 1,5 Miljoen, natuurlijk omdat hij naast programma’s ook nog eens kan zingen volgens ingewijden.

Lees ook wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Lees ook onze andere blog berichten.