Wat verdient Rihanna?

Beroemd als zangeres, Robyn Rihanna Fenty, 31, is geevolueerd tot een ware style icon en ondernemer in de beauty industrie met haar eigen merk make-up. En het zal niet lang duren voor ze deze eerste gekleurde vrouw is aan het hoofd van een luxe mode huis..

All haar inzet resulteren in een fortuin van $600 miljoen wat haar de rijkste vrouwelijke musicant in de industrie maakt. Nog boven Madonna ($570 miljoen), Céline Dion ($450 miljoen) en zelfs Beyoncé ($400 miljoen).

Waar komen deze verdiensten van Rihanna vandaan?

Het meeste van het fortuin van Rihanna komt niet eens van haar muziek. Maar van partnerschappen met LVMH, de Franse luxe artikelen gigant gerund door biljonair Bernard Arnault. Rihanna en LVMH hebben samen het make-up merk Fenty Beauty in handen. Welke gelanceerd werd in September 2017 bij Sephora, nog een LVMH brand, en online op FentyBeauty.com. En werd bijna een overnacht succes. Fenty Beauty verkocht voor meer dan $100 million in de eerste paar weken na de lancering. Natuurlijk gedreven door Rihanna’s bekendheid en haar 71 miljoen Instagram followers.

Fenty Beauty heeft zichzelf onderscheiden van andere make up en mode merken door het direct lanceren van 40 verschillende tinten foundation, veel meer dan wat andere merken aanbieden. Door deze wijze van het aanbieden van tinten voor ieders lichaamskleur heeft Fenty Beauty de gehele beauty industrie in een keer op zijn kop gezet.

Wat word er door het beauty merk van Rihanna verdient?

Verkopen zijn alleen maar aan het stijgen. Fenty Beauty heeft een geschatte $570 miljoen in verkopen vorig jaar omgezet, na slechts 15 maanden in bedrijf te zijn. Het gehele bedrijf in totaal is meer dan 3 biljoen waard! Het blad Forbes heeft ingeschat dat LVMH 50% van Fenty Beauty in handen heeft en Rihanna ongeveer een 15%.

Geboren en getogen in Barbados, een tropisch eiland in de Caribbean, heeft in haar carriere de nodige tegenslagen overwonnen. Waaronder een verslaafde vader welke losse handjes had en ook een beroemd vriendje met een zelfde losheid van handen. Dit inmiddels ex-vriendje, Chris Brown in 2009, heeft ook een deel van de Savage X Fenty lingerie lijn in handen. Rihanna verdiend miljoenen aan het toeren en releasen van nummers.

Daarbij is het einde nog niet in zicht want momenteel word Fenty Lifestyle gelanceerd. Van deze prachtige vrouw, ondernemer en zangeres Rihanna zul je in de toekomst nog zeer veel gaan horen. Een vrouw die de lat zeer hoog heeft gezet en deze zelf keer op keer lijkt te overstijgen.