Wat verdient André Rieu?

Wat verdient Anre Rieu? André Léon Marie Nicolas Rieu, geboren te Maastricht op 1 oktober 1949 is een Nederlandse violist en orkestleider. Hij staat bekend om zijn shows met voornamelijk klassieke muziek van onder andere Johann Strauss. Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1732. André Rieu treedt elk jaar op in zijn eigen woonplaats Maastricht, op het Vrijthof. Maar daarnaast gaat hij normaal ook op tour, waarbij hij naar een flink aantal landen afreist om op te treden. Maar wat verdient André Rieu met deze optredens?

André Rieu is een van de rijkste artiesten van Nederland

Met zijn 71 jaar is André Rieu nog altijd een grote speler binnen de klassieke muziek. Veel mensen luisteren naar zijn cd’s en voor wie het kan betalen is de kers op de taart een optreden van Rieu op het Vrijthof! Tijdens zo’n show in Maastricht komen er wel 50.000 mensen kijken. En in zijn carrière heeft hij al meer dan 100 shows op dit Vrijthof gegeven.

André Rieu is één van de rijkste artiesten van Nederlandse afkomst. Op de eerste plek staat Tiësto met een ongekend hoog vermogen van 100 miljoen euro. Op de tweede plek staat Armin van Buuren met een vermogen van 35 miljoen euro. Maar de kloof tussen Armin van Buuren en André Rieu is niet groot: André Rieu heeft een geschat netto vermogen van 25 miljoen euro en pakt daarmee de derde plek.

Rieu heeft een groot deel van zijn verdiensten te danken aan zijn concerten, maar natuurlijk ook de verkoop van cd’s en dvd’s.Een ticket voor een concert van Rieu kan al makkelijk 200 euro kosten. En wil je een echt comfortabel plekje dan zit je al snel op 300 euro of meer per toegangskaartje.

Wat heeft André Rieu verdient?

De Nederlandse violist heeft over het jaar 2018 een nettowinst geboekt van ruim 11,8 miljoen euro. Dat blijkt uit de openbare jaarrekeningen van het bedrijf van Rieu die op te vragen zijn bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Dit was in 2017 nog een nettowinst van 7,2 miljoen euro.

André ging er op alle vlakken op vooruit: de opbrengsten die uit concerten voortkomen stegen met bijna 4 miljoen naar een totaal van 16,7 miljoen. Ook in het buitenland verdient de violist geld met zijn muziek: dankzij een tour door Amerika en verschillende optredens in Mexico en Chili stegen de buitenlandse concert inkomsten van 8,5 miljoen euro naar 14,9 miljoen euro. In zijn gehele carrière verdiende André al meer dan 493 miljoen euro.

Uiteraard zitten we in 2020 en 2021 in een vreemde situatie welke vooral voor artiesten erg voelbaar is. Niet alleen wordt zijn muziek nog gigantisch veel beluisterd, ook zijn er heel veel mensen die elk jaar naar zijn concerten komen.

Rieu geeft zelf aan deze jaren zo diep in de cijfers te zitten dat hij zonder de hulp van de overheid zijn bedrijf volledig had moeten opdoeken. Hij heeft maar liefst 120 mensen in dienst.

Tip om ook veel geld te verdienen

Kan jij geen instrument bespelen zoals André Rieu, maar wil je toch een mooi inkomen verdienen?

Klik dan op de knop hieronder om het verhaal van Jacko Meijaard te lezen en hoe hij op dit moment gemiddeld € 10.000 euro per maand verdient.