wat verdient stukTV

Wat verdient StukTV? Lees het hier!!

Wat verdient StukTV? Je kent het waarschijnlijk wel! StukTV is niet meer weg te denken en je zal het vast wel een keer tegen gekomen zijn op Youtube. Maar wat verdient StukTV? Lees het hieronder.

wat verdient

Wat is StukTV?

Als je naar Youtube gaat kan je er eigenlijk niet omheen, StukTV is ontzettend populair, de video’s van StukTV worden miljoenen keren bekeken, dit betekent dan ook gelijk veel inkomsten. Daarnaast is het Youtube kanaal 1 november 2018 over genomen door Talpa, en ik denkt dat ze hier ook een enorm bedrag voor hebben ontvangen.

StukTV is het Youtube kanaal van Giel, Thomas en Stefan en is opgericht in 2011. Inmiddels heeft het kanaal meer dan 2 miljoen abonnees. De drie jongen voeren elke woensdag een opdracht uit die via de officiële website van StukTV kunnen worden ingezonden. De opdracht met de meeste stemmen wordt ook uitgevoerd.

Dan maken ze nog video’s voor Jachtseizoen waar ze dus op zoek gaan naar een bekende nederlander die op de vlucht is voor StukTV. De jongens van StukTV moeten dus binnen 4 uur de BN’er te pakken zien te krijgen.

Wat verdient StukTV?

Dan natuurlijk de grote vraag: Wat verdienen de jongens van StukTV?

Dit is best moeilijk te achterhalen, want deze gegevens liggen niet zomaar op straat. Wel kan ik aan de hand van de statistieken van Youtube een berekening maken.

Advertentie inkomsten Youtube.
Hun kanaal heeft inmiddels meer dan 2 miljoen abonnees en hun video zijn bij elkaar meer dan 500 miljoen keer bekeken. Ze zeggen dat je ongeveer 1 euro per 1000 views verdient met advertenties. Dit betekent dat ze afgelopen jaar  € 500.000 euro hebben verdient met Youtube advertenties

Sponsoren.
Dan hebben we nog sponsoren. Dit betekent dat ze betaald krijgen voor het uploaden van een video met daarin een merk waardoor ze dus betaald worden. Dit kan ook erg hoog oplopen aangezien ze ruim 2 miljoen abonnees hebben. Misschien € 50.000,- per upload. Maar helaas ligt dit ook niet op straat.

StukTV Boeken voor show.
Voor een feest of evenement kan je StukTV ook boeken voor een leuke show of als DJ, vaak kan zulke populaire gasten huren voor € 10.000,- per half uur. Hoeveel shows ze hebben is niet bekent.

Merchandise.
Inmiddels is StukTV wel een merk geworden en verkopen ze ook merchandise op hun website. Je kan bijvoorbeeld een pet of een agenda kopen met hun merk. Hier verdienen ze dan natuurlijk ook geld mee, naar schatting € 100.000,- per jaar. Maar dit kost ook een hoop geld.

Dan zijn ze laatst overgenomen door Talpa en hier zouden ze ook een hoop geld voor hebben gehad, ze zullen nu in dienst zijn van Talpa en daarnaast een erg dikke spaarrekening hebben.

Slot

Je ziet dus wel dat ze flink wat geld verdienen. Ik weet niet of ze miljonair zijn maar dat zal best weleens kunnen mede dankzij Talpa. Ze verdienen hartstikke maar vergeet niet dat ze ook kosten hebben. Zoals personeel, vervoer, belasting en nog veel meer. Daarnaast moet alles wat overblijft door 3 gedeeld worden. Met Youtube advertenties zullen ze misschien een ton overhouden per persoon.

Tip om ook veel geld te verdienen

Ben je geen vlogger, maar wil je toch een mooi inkomen verdienen?

Klik dan op de knop hieronder om het verhaal van Jacko Meijaard te lezen en hoe hij op dit moment gemiddeld € 10.000 euro per maand verdient.

 

 

 

Lees ook: