Wat verdient Linda de Mol?

Wat verdient Linda de Mol? Deze dame kennen we allemaal wel, Linda Margaretha de Mol, geboren op 8 juli 1964 te Hilversum. De blonde televisie presentatrice van vele programma’s, actrice, eigenaresse van een goedlopend magazine en creatief directeur van televisiezender Net5.

Het begin van de televisie carrière

Linda de Mol haar vader, John de Mol sr was zanger. Als jong meisje zong ze al in het AVRO’s kinderkoor op de Nederlandse televisie. Haar eerste programma Wat je zegt ben je zelf bij de Avro presenteerde ze op 12 jarige leeftijd. 

 

Drie jaar studeerde ze rechten om in 1985 weer aan het presenteren te beginnen. We herinneren ons bijvoorbeeld vast allemaal Linda als charmante assistente van Ron Brandsteder in de Showbizzquiz bij de TROS! 

Tot en met 2005 presenteerde ze vele programma’s voor deze omroep, waaronder Miljoenenjacht. Naast programma’s voor de TROS presenteerde De Mol ook jarenlang programma’s voor de Duitse televisie, waaronder de Duitse versie van Love Letters

Overstap naar commerciële televisie

In 2006 besloot De Mol naar de nieuw te starten commerciële zender van haar broer John te gaan, Talpa (later Tien genaamd). Op Talpa ging ze weer Miljoenenjacht van de Nationale Postcode Loterij presenteren en speelde ze in haar zelfbedachte serie Gooische Vrouwen.

Op 26 juni 2007 werd bekend dat RTL de zender Tien zou overnemen en De Mol ging mee naar RTL 4. Met haar komst naar RTL 4 verhuisden de programma’s Miljoenenjacht en Gooische Vrouwen mee en kreeg ze het nieuwe programma Ik Hou van Holland op de zaterdagavond.

2009, het jaar waarom Linda de Mol 25 jaar in het vak zat, Gooische Vrouwen op het hoogtepunt stopte ontving ze de Gouden Televizier Ring voor deze serie. In 2001, 2011 en 2013 won ze de Zilveren Televisie-Ster voor populairste televisievrouw. 

Sinds 26 oktober 2015 heeft De Mol haar eigen online mediaplatform genaamd Linda.tv.

Het jaar 2019 werd de overstap naar Talpa Network gemaakt door RTL4 en ging Linda aan de slag voor SBS6. Weer verhuisden de programma’s Miljoenenjacht en Ik hou van Holland mee. 

De media en televisie verdiensten van Linda de Mol

Linda de Mol verdient ongeveer één miljoen euro per jaar voor haar “televisieoptredens”. Maar Linda de Mol, onderdeel van een familie die niet slecht beslagen ten ijs zit, heeft in de afgelopen jaren een behoorlijk vermogen weten te verzamelen. Een klein overzicht van wat we hebben kunnen achterhalen.

Van 2015 tot 2016 steeg het eigen vermogen van de BV van Linda de Mol van €25,3 miljoen naar €26,5 miljoen. In 2017 was dat opgelopen tot €27,8 miljoen. Maar haar BV is niet het enige waar Linda de Mol geld aan verdient. Deze Gooische dame heeft ook nog aardig wat pandjes in haar bezit, waaronder de “studentenhuizen van haar zoon en dochter. 

Het mediabedrijf Talpa Fictie, een dochter van het bedrijf van haar oudere broer John de Mol, staat ook op het lijstje met aandelen van Linda. Tel daar nog bij op 25% aandeelhouder in haar eigen tijdschrift Linda. We weten uit de laatst bekende winst- verlies rekening dat er €4,5 miljoen winst in een bepaald jaar gemaakt is. Al die winst werd toen uitgekeerd als dividend. Alles bij elkaar zal haar vermogen dus wel boven de €30 miljoen uitstijgen.

Zelf ook wat meer verdienen zonder daar al te veel voor te moeten doen?

Jacko Meijlaard verteld je hoe hij met slechts 4 uurtjes werken per week € 10.000,- per maand verdient!