Wat verdient Donald Trump?

Wie is de huidige President van de verenigde staten eigenlijk?
Op dit moment is Donald Trump de huidige president van de states zoals Amerika wel vaker wordt genoemd. Donald Trump is de zoon van vastgoed handelaar Fred Trump. Een deel van zijn vermogen komt dus van zijn vader. Donald volgde zijn opleiding aan de Wharton School van de universiteit van Pannsylvania. Daarna werkte hij in het bedrijf van zijn vader, waar hij later algeheel directeur zou worden.

Wanneer werd deze magnaat eigenlijk president?
In 2015 stelde Trump zich voor het eerst kandidaat voor de verkiezingen van 2016, die hij tot ergernis van veel mensen met gemak wist te winnen. Sinds 2017 is hij officieel de president van Amerika.

 

Wat is Trump nu eigenlijk waard en heeft hij schulden?
Zelfs mensen als Donald Trump hebben schulden. Hoewel je het ook anders zou kunnen noemen natuurlijk. Doorgaans is het een zakelijke lening die men benoemt als een schuld. Ondanks de bewoording moet het bedrag uiteindelijk eens terug betaald worden. Donald Trump heeft sinds de meest recente onderzoeken een schuld van maar liefst 265 MILJOEN Dollar. Daar tegenover staat dan natuurlijk wel de waarde van zijn beurs portefeuille die een slordige 70 MILJOEN dollar waard is en zijn verdere vermogen bestaat uit een kas van 250 Miljoen dollar en een banksaldo van om en nabij de 9 MILJARD dollar!! Dat is een saldo om jaloers op te zijn natuurlijk!

Wat verdient de President van Amerika?
Heel nobel als de rijkste man die ooit president is geworden in Amerika heeft Trump gezegd het basis loon van 400.000 Dollar niet te willen opstrijken. Het eerste dat hij deed echter toen hij president was, net als alle politici, is daar maling aan hebben om de gemaakte kosten te kunnen dekken. Voor bijvoorbeeld zijn privé reizen mag hij 100.000 dollar belasting vrij besteden. Natuurlijk is dat omdat hij als meest bedreigde man ter wereld niet even met RyanAir op vakantie kan. Voor entertainment mag hij een kleine 19.000 dollar besteden. Voor onkosten kan hij jaarlijks rekenen op een vergoeding van 50.000 dollar, die hij ongeacht zijn uitgaven toch wel ontvangt van de belasting betaler.

Hoe woont Donald nu eigenlijk?
Zoals het hoort woont de President van Amerika in het witte huis. Dit natuurlijk om zijn veiligheid het best te kunnen waarborgen. Het witte huis, zou als het ooit zou worden verkocht, een waarde vertegenwoordigen van 394 miljoen dollar aldus een Amerikaanse vastgoed site.
Trump zijn hoofd woning, in de Trump tower in New York kost “slechts” 100 miljoen dollar toen hij het kocht. Naar het schijnt zijn er ornamenten, kroonluchters en inrichting die verguld zijn met 24 karaats goud. Niet iedereen vind dat natuurlijk mooi, maar veel geld heeft het zeker gekost.

Lees ook: