Hoeveel geld verdient Youtuber Lazerbeam?

Er word tegenwoordig zoveel geld online verdient door bloggers, vloggers en op nog vele andere manieren. Een van de dingen waar een aantal YouTubers inmiddels miljoenen mee binnenhalen is het reviewen van video games. Hoe deze YouTubers dit doen? Dat proberen we je in dit artikel iets meer te verduidelijken.

Lazerbeam is een alias voor YouTuber Lannan Eacott uit Australie. LazarBeam beheert zijn Game YouTube kanaal met een geschatte netwerk waarde van 7 miljoen dollar! Een aantal van de spelletjes welke hij speelt zijn Fortnite, Ark Survival, Bear Simulator, Madden, Super Mario, The Sims 4, WWE 2K, The Impossible Game, Turbo Dismount etc. Hij upload dagelijks nieuwe video’s op zijn YouTube kanaal.

Verdienen aan subscribers op YouTube?

Zijn kanaal heeft meer dan 15 miljoen subscribers vanaf dit jaar 2019 met meer dan 3.5 biljoen views tot nu toe. Hij haalt een gemiddelde aan 6.5 miljoen views per dag op vanuit verschillende bronnen. Hiermee verdiend deze YouTuber geschat zo een $26,000 per dag. Wat neerkomt op $9.5 miljoen per jaar aan inkomsten door de advertenties die op zijn video’s voorbijkomen.

YouTubers verdienen $2 tot $7 per 1000 betaalde views nadat YouTube zijn deel eraf heeft gehaald. Betaalde views zijn ongeveer 40% – 80% van het totaal aantal views. Deze zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zoals vanaf welk apparaat de views bekeken worden, de locatie van de persoon die kijkt, aanbod van advertenties en biedingen, hoeveel mensen de advertenties wegdrukken, soort advertentie, inhoud van de videos en gerelateerdheid van de advertenties. De kosten van een advertentie komt tot stand door een veiling tussen adverteerders en wat deze verschillende adverteerders willen bieden per view.

Nog meer verdienen aan advertenties op YouTube?

Er is ook een programma van Google welke Google Preffered heet. Hier kunnen bedrijven met hoge advertentie budgetten hun advertenties gerichter targetten op bijvoorbeeld 5% van de meest populaire inhoud van een YouTube kanaal. Deze advertenties zijn natuurlijk veel duurder.

Behalve advertenties kunnen YouTubers ook extra inkomen genereren van YouTube Red viewers die maandelijks een fee betalen om premium content te mogen bekijken. Premium content zijn video’s zonder advertenties. De YouTube kanalen krijgen hier betaald op basis van de duur waarop een persoon naar zijn of haar video’s kijkt.

Lazerbeam ontvangt extra inkomen van zijn streams op Twitch. Door het verkopen van zijn eigen merchandise en ook nog sponsordeals van bedrijven als Elgato Gaming.