Youtube hoeveel verdient dat?

Youtube hoe veel verdienen die nu eigenlijk per maand?

Iedereen kent youtube wel van zijn naam en anders wel door er dagelijks op te zitten en te zoeken naar je juiste muziek, of misschien wel de beste homevideo’s? Maar hoeveel verdienen ze eigenlijk met hun website en hoe zit dit verdien model precies in elkaar?

Het is ooit begonnen als een hobby wat video’s opslaan op een schijf en delen met andere, en dit dan vooral met vrienden en familie die dan ook weer filmpjes erop gingen zetten. Dit maakte een grote stap voor youtube, nadat steeds meer mensen opzoek gingen naar nieuwe video’s online kwamen ze al heel erg snel hoog in Google.

door deze hoge stijging aan bezoekers konden ze beginnen met wat video advertentie te laten weergeven door de filmpjes heen en mensen wilden hier graag wat voor betalen, zo werdt het steeds groter en was het natuurlijk heel erg makkelijk een succes hiervan te gaan maken. Nu een paar jaar verder zie je hoe groot youtube wel niet is geworden wereldwijd met miljarden views per dag.

Wat verdient youtube nu per dag?

Youtube zit momenteel op meer dan 1 miljard euro per dag aan inkomsten en dit is nog geschat, door alle advertentie’s die het platform heeft groeit die nog altijd dagelijks en is de kans groot dat dit inmiddels naar wel 2 miljard euro is gegaan. Dit is dus een van de grote aandeelhouders op de beurs, tegenwoordig is het ook super makkelijk zelf een tub website te lanceren met video’s.

Misschien is dit wel de weg om ook het succes van youtube na te gaan maken en te gaan voor het grote succes wat hun al hebben gemaakt? Dit zou je natuurlijk even moeten uitpluizen met een wordpress website en voldoende backlinks kom je al een heel eind. Zie bijvoorbeeld wat ik heb gebouwd en waar ik nog dagelijks mee bezig ben Mijn youtube kanaal tub.

Lees ook: