Wat verdient Twitter?

Wat verdient Twitter?

Wat is twitter?

Twitter is een van de meest populaire social media van deze tijd. Het is verschrikkelijk populair. Twitter is opgericht in 2006, waar mee het de bedoeling was om als onderzoeksproject te dienen voor een Amerikaans bedrijf. Het idee was om via twitter in korte berichten snel nieuws te kunnen verspreiden. Met slechts 280 tekens en een afbeelding zou je de boodschap moeten kunnen verspreiden.

Twitter kreeg een kickstart toen de menigte ontdekte dat het een ultieme bron van informatie is bij grote nieuws berichten. Inmiddels maken jaarlijks 330 Miljoen!!! mensen gebruik van twitter.
Door te tweeten bereik je snel je volgers met korte, heldere boodschappen, vragen en pols.

Het is dus ook een uitgelezen middel voor ondernemers.

Het verdienmodel van Twitter;

De belangrijkste bron van inkomsten voor twitter zijn de advertenties die zij verkopen aan allerhande bedrijven. Als je een webshop hebt kan je daar al handig gebruik van maken. Met een goed product en een beetje kennis van marketing kan je al snel duizenden twitteraars bereiken.
De informatie die twitter verkoopt voor bedrijven word ook veel gebruikt door overheden en veuligheidsdiensten. Dus als je iets twittert dat niet helemaal legaal is, kun je er wel vanuit gaan dat de veiligheidsdiensten dit heel snel zullen oppikken.

Hoeveel verdient Twitter nu eigenlijk?

Tja daarvoor moeten we de jaarverslagen induiken. Die laten naast een explosieve groei ook wel wat mindere tijden zijn. In 2010 haalde twitter een omzet van “slechts” 28,3 MILJOEN euro omzet. Hun netto resultaat was een verlies van 67,5 Miljoen dollar. Dat is dus een dik verlies! Waarom dan doorgaan? Simpel weg omdat het bedrijf achter Twitter de mogelijkheden goed heeft ingeschat. In 2014 behaalde ze een omzet van 1403 Miljoen dollar en een verlies van ruim 538,9 Miljoen. Je gaat je dan toch afvragen of ze wel de juiste keuze gemaakt hebben. Toch hebben ze doorgezet, wijzigingen doorgevoerd, strengere controles en meer advertenties toe gelaten.
in 2017 was dat resultaat zichtbaar met een omzet van 2443,3 Miljoen dollar en een winst van 38,7 Miljoen. Daarbij zijn de verliezen al weg gepoetst. Niet slecht zou je zeggen maar de cijfers van afgelopen jaar spannen de kroon.
In 2018 behaalde ze een omzet van 3042,4 Miljoen dollar met een netto resultaat van ruim 306 MILJOEN dollar aan winst. Met andere woorden, Twitter verdient een vermogen. Maar ondanks dat ze al sinds 2006 bestaan behalen ze nu pas echte winsten.

 

Opvallend:

De meest opvallende tweets kwamen van een 73 jarige man. ShitMyDadSays ( shit mijn vader zegt ) Hij stuurde korte “mopper” tweets de wereld in en behaalde daarmee binnen 2 jaar ruim 2 miljoen volgers. Dus zo zie je maar, zelfs je opa zou succesvol kunnen zijn op twitter. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een scherpe geest en originele ideeën.

Twitter-Fiction.

Dit is een geheel nieuw genre dat pas kort bestaat. Het is verhalend proza dat mag bestaan uit niet meer dan 140 tekens. Diverse websites hebben zich hier volledig op gestort. Wekelijks komen er tientallen nieuwe twitterstories online.

Lees ook onze andere blog berichten.

Lees ook: Wat verdient Famke Louise met Youtube? 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *