wat verdient een Uber taxichauffeur

Wat verdient een Uber taxichauffeur? Lees het hier!

Wat verdient een Uber taxichauffeur? Uber ken je waarschijnlijk wel! Uber is ontzettend populair en is ook regelmatig slecht in het nieuws. Je kan zo beginnen als Uber taxichauffeur. Maar wat verdient een Uber taxichauffeur? Lees het hieronder.

wat verdient

Wat is Uber?

Uber is een app waarmee je simpel, snel en goedkoop een taxi kan bestellen. Uber is begonnen in America en is ontzettend populair, inmiddels is het bedrijf 70 miljard dollar waard. Mensen die graag een extra centje willen verdienen kunnen zich aanmelden bij Uber als taxichauffeur. Hiermee krijg je toegang tot de Uber app en krijg je een berichtje als iemand een taxi besteld. Jij kan je dan aanmelden voor deze rit en verdient hiermee dan geld.

Bij Uber zeggen ze dat je ongeveer 20/30 euro per uur kan verdienen. Dit lijkt ideaal maar het heeft toch veel nadelen en je verdient echt minder dan dat ze zeggen. Hieronder ga ik het uitleggen.

Hoe beginnen bij Uber?

Je hebt een auto en wilt je aanmelden, dan moet ik je gelijk teleurstellen want er komt veel meer bij kijken. Je moet eerst kijken of je auto geschikt is als Taxi, op de website van Uber staat een lijst met alle geschikte auto’s. Heb je geen goede auto of helemaal geen auto dan kan je één via Uber leasen, dit kan vanaf € 147,50 per week. De auto wordt dan binnen 48 uur geleverd.

Dan moet je nog een rijbewijs, chauffeurspas, taxivergunning, verklaring omtrent goed gedrag, kvk inschrijving en inschrijving belastingdienst hebben. Deze moet je zelf betalen en hebben voordat je jezelf aanmeldt. Maar dan werk je wel zelfstandig. Kosten hiervoor is ongeveer € 2000,-

Wat verdient een Uber taxichauffeur?

Als je het bovenstaande allemaal hebt kan je je aanmelden bij Uber, je krijgt nu automatisch klanten en je rijdt in een nieuwe auto. Je bent helemaal zelfstandig. Ik zelf heb hier ook wel eens over nagedacht, het leek me leuk en als het waar is wat ze zeggen kan je € 1000,- euro per week verdienen.

Met een beetje Google-en kwam ik er snel achter dat het te mooi is om waar te zijn. Ja je kan flink verdienen maar dan moet je echt 60 uur werken, dus minder vrije tijd.  Daarnaast als ik € 1000,- heb verdient moet ik de kosten er nog af halen, 25% gaat naar Uber, en dan nog de belasting, benzine en auto lease van € 147,50.

Je houdt dan ongeveer € 400,- euro per week over. Dit is € 1600,- per maand voor 60 uur in de week.

Je kan dus echt wel wat verdienen, maar is het genoeg? Daarnaast is het ook erg leuk en je bent lekker zelfstandig. Dan nog als je ziek bent of lange tijd niet kunt werken verdien je helemaal niks.

Tip om ook veel geld te verdienen

Ben je geen Uber taxichauffeur, maar wil je toch een mooi inkomen verdienen?

Klik dan op de knop hieronder om het verhaal van Jacko Meijaard te lezen en hoe hij op dit moment gemiddeld € 10.000 euro per maand verdient.

 

 

Lees ook: