Wat verdient een taxichauffeur

Wat verdient een taxichauffeur? Lees het hier!!

Wat verdient een taxichauffeur? Altijd al graag taxichauffeur willen worden en wil je weten wat je ongeveer kan gaan verdienen. Dan zit je op deze pagina goed, lees alles over het salaris van een taxichauffeur.

Wat doet een taxichauffeur?

Een erg leuk beroep, je komt ergens, je ontmoet nieuwe mensen en je kan nog aardig wat verdienen. Je kan taxichauffeur worden en voor een taxi centrale gaan werken maar je kan natuurlijk zelfstandig taxichauffeur worden.

De bedoeling van een taxichauffeur is om iemand of meerdere personen van A naar B te brengen. Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de inzittende, daarnaast dien je ook klantvriendelijk te zijn.

Hoe wordt je taxichauffeur?

Als je gewoon in loondienst gaat bij een taxi centrale heb je alleen rijbewijs B nodig en een speciaal bewijs dat aantoont dat je echt chauffeur bent. Om dit bewijs te krijgen dien je een opleiding tot taxichauffeur te volgen.

Vaak geven werkgevers je een opleiding als je bij hun in dienst komt. Tegenwoordig moet je een theorie en een praktijk examen afleggen. Om daarna een taxi pas aan te vragen heb je ook een verklaring omtrent gedrag en een gezondheidsverklaring nodig. Je kan dan een taxi pas aanvragen bij kiwaregister.nl

Vanaf dan kan je beginnen als taxichauffeur.

Wat verdient een Taxichauffeur?

Een taxichauffeur zal gemiddeld tussen de € 1400,- en € 2400,- bruto per maand verdienen. Dit ligt er natuurlijk weer aan hoelang je al taxi chauffeur bent en hoeveel je werkt, vaak krijg je in het weekend nog fooi, die je in de meeste gevallen zelf mag houden.

Je kan er ook voor kiezen om zelfstandig te rijden, net als bij Uber. Je kan dan een stuk meer verdienen.

Tip om ook veel geld te verdienen

Ben je geen taxichauffeur, maar wil je toch een mooi inkomen verdienen?

Klik dan op de knop hieronder om het verhaal van Jacko Meijaard te lezen en hoe hij op dit moment gemiddeld € 10.000 euro per maand verdient.

 

 

Lees ook: