Hoeveel verdient een Influencer?

Zit je ook op Instagram? Dan heb je zeker 1 of meerdere Influencers voorbij zien komen met het promoten van een product of iets. En alsof de overdreven aanbevelingen het al niet verklapten dan zie je nog wel de hasttag #add of iets erbij staan. Het is zelfs zo dat er Influencers volledig leven van deze Instagram inkomsten. Is dat echt mogelijk hoor ik je denken? Hoe kan iemand geld verdienen met een Instagram post over Flat Tummy Tea?

Meerdere stromen van verdiensten

Een van de meest zichtbare manier waarop Influencers geld maken is door gesponserde posts. Een andere manier is affiliate partners. In stories of posts verdienen ze wanneer een volger doorklikt en eventueel een aankoop doet bij de partner. Ook met banner advertenties in blogs en door live bij events aanwezig te zijn word geld verdient.

Grotere Influencers, met veel volgers, hebben mogelijkheden om voor publiek te spreken en aanwezig te zijn tijdens product lanceringen in bijvoorbeeld winkels. Dan is er nog YouTube en Facebook waar deze Influencers ook verdienen aan affiliate marketing en het verkopen van eventuele eigen merchandise.

Het verschil in verdiensten als Influencer

Er is een groot verschil in wat een Influencer kan verdienen. Een gesponsorde post levert tussen de 50 tot wel meer dan 50000 euro op, allemaal afhankelijk van op werk leven je je bevind als Influencer. Mega sterren als Selena Gomez en Kylie Jenner verdienen tussen de $800,000 en $1,000,000 per post. Beiden hebben dan ook meer dan 100 miljoen volgers. Heb je ongeveer een miljoen volgers kun je rekenen op $1,300 tot $3,000 per post.

Gemiddeld kun je het een beetje als volgt berekenen: $1,000 per post per 100,000 followers, of 1 cent per volger. Dit is natuurlijk ook nog afhankelijk van de kwaliteit van de content van de Influencer en of deze ook een website blog heeft en beloofde exclusiviteit aan een adverteerder. Waar het altijd om draait is hoe actief zijn de volgers!

Als Influencer is het belangrijk voor adverteerders dat je cijfers kunt laten zien aangaande je bezoekers, volgers en doorklik statistieken. Ook moet een account authentiek zijn en de Influencer zelf enthousiast, echt en eerlijk zijn.

En je hoeft niet te wachten tot je 50000 volgers hebt om te starten met samenwerkingen. Dit kan al vanaf het moment dat je je eerste volger hebt. Adverteerders hebben hiervoor publieke affiliate programma’s waarmee je als influencer al kunt verdienen met het doorsturen van bezoekers naar de adverteerder.

Een micro Influencer met minder volgers kan een kwalitatieve betere partner zijn voor een adverteerder dan iemand met miljoenen volgers. Als de connectie met je volgers er is ben je meer waard.

Makkelijk verdienen als Influencer?

Een Social Media Influencer kan er voor de buitenwereld heel glamorous uitzien maar achter de
schermen gebeurt er veel meer dan wat je ziet op Instagram zelf. Veel Influencers maken veel meer uren per week dan toen ze in loondienst werkten. Veel tijd zit in het opbouwen van volgers en alle techniek achter affiliate marketing en websites plus onderhoud van contact met adverteerders.

Vergeet niet ook de wettelijke regels en bepalingen rondom adverteren op Social Media en het hebben van een website of webshop. Tegenwoordig moet je als Influencer enorm transparant zijn indien je aanbeveling op Social Media een feitelijke advertentie is. Doe je dit niet volgens de regels dan staan er zelfs boetes op.

Makkelijk rijk worden gaat ook hier helaas niet op. Maar dat er geld mee te verdienen is mag duidelijk zijn!