Wat verdient internet celebrity Jeffree Star?

Jeffree Star is een Amerikaanse make-up artiest, muzikant, ondernemer en internet beroemdheid uit het Amerikaanse Orange County. Star is de oprichter van het cosmetica merk Jeffree Star Cosmetics. Star is een van de meest trending mensen op het internet van dit moment. En heeft samengewerkt met vele make-up artiesten en zangers gedurende zijn carriere.

De start van het imperium van Jeffree Star

Jeffree Star is geboren in Orange County, California op 15 November 1985. Zijn vader pleegde zelfmoord toen hij nog maar 6 jaar was. Zijn moeder heeft hem in haar eentje opgevoed.

Als een kind sterretje startte Jeffree met het experimenteren met zijn moeders make up. In MySpace werd Jeffree populair en dit zorgde voor zijn doorbraak. Hij begon zijn carriere op MySpace om zich te focussen op zijn muziek en kleding ontwerpen. Hij gebruikte ook Social Media om te bloggen over zijn leven. Hierbij gaf hij commentaar over zelfbeeld, zelfverzekerdheid, beroemd zijn, leven en beauty. Star heeft een fan base opgebouwd via MySpace welke hem miljoenen volgers van over de hele wereld heeft opgeleverd.

Van Muziek naar Make-up & geld verdienen?

Zijn muziek carriere startte hij met zijn vriend Samantha Maloney die hem aanmoedigde muziek te maken. In 2007 was hij een onderdeel van de True Colors Tour welke door 15 Amerikaanse steden tourde. Zijn eigen en enige studio album ‘Beauty Killer’ lanceerde hij in 2009 en deze reikte No.7 op de U.S Billboard Top Electronic Albums chart. Het volgende jaar werd hij aan het Record Label van Akon toegevoegd. Die Star benoemde als “the next Lady Gaga“. Maar in 2013 verliet Star abrupt de muziek industrie.

Sindsien heeft Star gewerkt met andere muzikale performers als Millionaires, Blood on the Dance Floor, Deuce and Larry Tee. In 2014 begon Star met zijn e-commerce make-up merk Jeffree Star Cosmetics. Jeffree Star Cosmetics is nu een wereldwijd make-up merk en zijn succes op YouTube werd groter en groter. Hij heeft meer dan 9 miljoen subscribers en meer dan een biljoen views.

De huidige verdiensten van Jeffree Star?

Tegenwoordig focused Jeffree Star zich op zijn make-up lijn tezamen met nog vele andere ondernemers activiteiten en avonturen. Per 2019 is Jeffree Star’s imperium $50 miljoen dollar waard.

Dit zijn enkele van de topmomenten uit de carriere van Jeffree Star:
• MySpace blogging
• True Colors Tour (2007)
• LGBT Logo (2007)
• Beauty Killer (Studio Album, 2009)
• Lollipop Luxury (Song, 2009)
• Signed to Akon (2010)
• Jeffree Star Cosmetics (2014)
• 9 Miljoen Subscribers on YouTube (2018)
• 1 Biljoen Views on YouTube (2018)
• Bustle Magazine