Wat verdient een Politie Agent? Bekijk het hier

“Politie agenten je hoort het steeds meer over en vooral belangrijk wat verdienen ze nu eigenlijk?”

Als je ziet hoeveel een politie agent allemaal wel niet moet incasseren en wat ze allemaal wel niet moeten doen, is het eigenlijk super belangrijk dat ze super veel betaald krijgen. Maar dit is heel anders dan vele denken!

HOE BELANGRIJK IS EEN POLITIEAGENT IN NEDERLAND?

Wat zou er gebeuren als er helemaal geen politie meer op straat is? Daar moeten we met ze alle toch niet aan denken? Alle problemen die we hebben gehad in Alphen aan den Rijn en laatst nog in Utrecht dit kunnen we ver komen door de salaris een stuk hoger te laten worden voor agenten.

Wie is de persoon die

  • er als eerste is als iemand gereanimeerd moet worden?
  • jou slecht nieuws komt brengen als er een naaste onverwacht is overleden?
  • er als eerste is als er brand is?
  • jou helpt als je beroofd, mishandeld of beledigd bent?
  • bij wie je aangifte kunt doen als je autoradio gestolen is?
  • jou helpt als je gestalkt wordt?
  • de weg wijst als je verdwaald bent?

En oo ja wie is ook de persoon die jou een boete geeft als je te hard rijdt?

Natuurlijk als we het hebben over verkeersboeten vinden de meeste mensen het niet fijn en mogen we allemaal de agenten niet meer, maar ja helaas is dit een eis vanuit de overheid en is dit ook voor jullie als burger belangrijk. Want als iedereen malling aan de regels zou hebben dan zou het een grote chaos op de weg zijn.

DE POLITIEAGENT IN OPLEIDING

Voordat iemand als politieagent kan gaan werken moet hij een opleiding doen aan de politieacademie. Deze opleiding tot agent duurt 2 jaar en 4 maanden, de opleiding tot hoofdagent of brigadier duurt 3 jaar en de opleiding tot inspecteur duurt 4 jaar.
Wat verdient iemand in die tijd? Dat is afhankelijk van je werkervaring. Kom je direct als 18 jarige van school af en ga je de opleiding in voor (hoofd)agent dan verdien je:

  • Het eerste jaar: € 849,18 bruto per maand.
  • Het tweede jaar verdien je: €1.184,65 bruto per maand
  • Het derde jaar verdien je €1.343,- bruto per maand.

Heb je eerder gewerkt (minimaal 2 jaar) dan moet je zelf afspraken maken met de politie. Je kunt dan maximaal €2.491,- bruto per maand verdienen tijdens de opleiding. Vaak is het je laatst verdiende loon min 24%.

Daarnaast ontvangt iedere agent in opleiding een eindejaarsuitkering en vakantiegeld van 8%. Mocht je tijdens je stages in de praktijk onregelmatig werken krijg je daar een toeslag voor.

WAT VERDIENT EEN AGENT NA DE OPLEIDING?

Als je afgerond bent met je opleiding verdien je zeker wel meer dan als je nog bezig bent met je opleiding, enkel heb je hier wel dik 2 a 5 jaar keihard voor gewerkt om het te bereiken.  Je salaris is dan €2.028,96 bruto per maand, dit is natuurlijk voor het beroep veel te weinig want elke dag moet je wel zorgen dat je weer de weg op gaat en zonder te weten wat je nou allemaal zult tegenkomen. Ben je zover en kom je in aanmerking om hoofdagent te worden dan verdien je Minimaal per jaar: €31.021,-
Maximaal per jaar € 49.466,- Dit is natuurlijk een super leuk salaris die gelijk staat aan een directeur van een BV of een andere instantie.

Voor en nadelen van het werk als Politieagente

Er zitten veel voordelen maar ook veel nadelen in het werk als politieagente, de voordelen zijn dat je lekker met collega’s werkt en je elke dag niet weet wat je allemaal wel niet zult tegenkomen. Dus ben je iemand die het leuk vind om spannende avonturen te beleven? Dan is dit zeker wel het beroep die bij je past en als je hard werkt zit er dus zeker nog wel een goed inkomen in! De nadelen zijn dat je veel werkt met oproepdiensten of mocht er iets gebeuren zoals in Utrecht of Alphen aan den Rijn moet je echt met spoed bereikbaar zijn. Dus ben je lekker aan het slapen kan je zomaar opgeroepen worden.

Lees ook: Wat verdient Rapper Sjors?
Lees ook: Wat verdient meisje Djamila?

Gratis een advertentie plaatsen? Klik hier

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *